9789144118598

Svenska i toppform 1 vänder sig till elever på gymnasiet. Det är ett tydligt formativt läromedel som ska engagera varenda elev – ”aldrig tråkigt” har varit mitt motto medan jag skrivit.

Med varje fysisk bok följer en kod till den digitala boken där du kan lyssna på texten (som jag själv läst in), göra webbövningar, söka på begrepp, skriva ut checklistor och mycket annat. Man kan förstås arbeta helt digitalt med Svenska i toppform men den forskning som gjorts pekar på att kombinationen av tryckt bok och digitalt material är mer effektiv för lärande.

Svenska i toppform 1, kan köpas exempelvis hos Adlibris, Bokus, CDON, Akademibokhandeln, Studentlitteratur eller hos skolornas bokhandel LäroMedia. Du kan även bläddra i ett smakprov, läsa mer om boken och, ifall du undervisar i svenska på gymnasiet, beställa ett provexemplar gratis.

Till Svenska i toppform 1 finns nu även en synnerligen praktisk och tidsbesparande lärarhandledning, Lärarguide till Svenska i toppform. Den är i A4-format med spiralbindning, vilket underlättar när 80 av de 130 sidorna består av kopieringsunderlag. Varje fysiskt exemplar har också inloggningskoder för tre lärare till den digitala versionen, så du kan välja mellan att distribuera kopieringsunderlagen digitalt, skriva ut på skrivare eller lägga boken i kopiatorn. img_8969.jpg