Guldspår i språket

9789144070599

Guldspår i språket är ett läromedel för alla svenskkurser på gymnasiet med både fysisk bok och ett rikt digitalt material. Den kan beställas från Studentlitteratur. Den finns också hos Adlibris, CDon och Bokus. (Skolor beställer enklast från LäroMedia.) Här kan du pröva en demoversion. Om du är lärare och Guldspår verkar relevant för din undervisning kan du beställa provexemplar och provabonnemang utan kostnad. Läs mer om det här.

Till Guldspår i språket håller jag på och spelar in en serie korta föreläsningar. Hittills har jag gjort en om retorik, en om ordklasser och ordbildning och en om satsdelar och satsanalys. Klicka på rubrikerna för att starta dem.

RETORIK

ORDKLASSER OCH ORDBILDNING

SATSDELAR OCH SATSANALYS

Lärarens guide till Guldspår i språket

lärarguide

I Lärarens guide till Guldspår i språket ger jag gymnasielärare i svenska och sva mina bästa tips och mest användbara uppgifter. Den fysiska boken har tre inloggningar till det digitala materialet, vilket innebär att flera lärare kan dela bok. Läs mer och beställ från Studentlitteratur, AdlibrisCDon eller Bokus.

Om du har köpt lärarguiden och dina elever har läroboken får du automatiskt tillgång till ett digitalt klassrum där du till exempel kan dela ut uppdrag till eleverna och ge snabb återkoppling. Det digitala klassrummet förenklar arbetet samtidigt som det ger dig en ovärderlig överblick över varje elevs progression.