Wow! Det är så att man nästan vill gå med i Svenska kyrkan, bara för att kunna gå ur. Heja dig!

sofia lilly jönsson

En dag i höstas var måttet rågat. Metoo hade nått journalistkåren. Någon hade lagt till mig en facebookgrupp. Dag ut och dag in kunde jag läsa berättelser om män som nedvärderade kvinnors arbete, bedömde deras utseende, trakasserade dem, förföljde dem, som inte kunde ta ett nej. Toleransnivån för mäns bullshit var nere på noll.

Då delas en text av Eric Schüldt i flödet. Det är oklart exakt vad den handlade om, men den tycktes röra en religiös omvändelse.

Och som på en given signal reste sig de kristna männen på sociala medier och med en slow clap värdigt slutscenerna i en Hollywoodfilm erkände de och godkände Erics vittne.

För mig var måttet rågat. Jag ska nu förklara varför.

*

Nilecitys brandstation befolkas av mjuka brandmän som bakar sockerkaka till varandra i bar överkropp. Den homosociala situationen känns lätt igen i olika branscher. I kristen medieoffentlighet befolkas brandstationen av Eric Schüldt…

View original post 12 442 fler ord